Til toppen

Flytedress

En flytedress er perfekt for deg som ferdes på sjøen til alle årstider og er avhengig av å holde deg varm samtidig som du har på deg ett flyteplagg. Det er viktig å vite at en flytedress ikke har samme flyteegenskaper som en redningsvest, med dette menes at flytedressen vil holde deg flytende i vannet, men den vil ikke snu deg rundt og holde hodet ditt over vann om man ikke er i stand til dette selv, da må det suppleres med en redningsvest.

 

Det finnes mange typer og merker av flytedresser. Vi i Maritim Båtutstyr har valgt modeller fra anerkjente produsenter som leverer dresser av god kvalitet. Dette sikrer deg som kunde en god og holdbar flytedress.

Felles for alle flytedressene er at de oppfyller myndighetenes krav til flyteevne satt til flytedresser, men utover dette vil det være forskjeller på dressene. I denne kjøpshjelpen viser vi disse slik at du lettere kan finne dressen som passer best for deg.


På sjøen, bare for å være på sjøen

Det er mange bruksområder for en flytedress, det kan tenkes du liker å være på sjøen om høsten og vinteren bare for å nyte stillheten på havet. Kravet til dress da er ofte at den holder deg god varm i tillegg til flyteevne. Til dette formålet egner alle våre flytedresser seg utmerket, og du kan velge etter smak og behag.

 

På sjøen for å fiske

Dersom du er på sjøen og fisker for eksempel hummerfiske så er det viktig at dressen har vann og vindavisende egenskaper, ikke er for stiv å bevege seg rundt i samt muligheter for lufting.

Til dette formålet er Regatta sin Sportline 954 ett godt valg. Her får du markedets letteste flytedress, med en overlegen passform og komfort. En svært solid og holdbar flytedrakt med en rekke funksjoner, som forsterkninger på knær, doble tapede sømmer, og ekstra lange glidelåser på beina for effektiv av- og påkledning. Et sikkert valg for både proff- og fritidsbruk!  

 

Regatta flytedress Sportline 954

 • Vindtett og vannavvisende
 • God ventilasjon
 • Optimal synlighet/god passform og komfort

7OC flytedressen vil også være ett godt valg til denne typen bruk, den har ikke like mange funksjoner som Sportline, det være seg de lange glidelåsene i beina, eller den samme lave vekten og passform, men dersom du bruker dressen litt mindre aktivt er dette ett godt valg til god pris.

7OC Flytedress

 • Funksjonell
 • Vannavvisende og vindtett
 • ISO 12402-6:200
Komfortabel flytedress med vindtett og vannavvisende ytterstoff. Godt synlig med fluoriserende gult stoff på skuldre hette og ermer.

Vi har også Fladen 845GS som ett veldig godt alternativ, dette er en dress med høyere flyteevne enn det som er kravet, den er både vann og vindavvisende og godt isolert. Den er laget for tøft bruk med forsterkning på knær og rompe. Denne dressen er ofte valgt av kystfiskere i mange år.

Fladen Flytedress 845GS

 • Overlegen flytekraft
 • Termisk isolerende
 • Doble stormklaffer

På sjøen i hurtiggående åpen båt
 

Dersom du skal på sjøen i åpen hurtiggående båt om høsten og vinteren stilles det høyere krav til varmeisolering, vindstopperegenskaper og flyteevne.

Til denne bruken er Fladen 848R ett perfekt valg. Dressen er termisk isolerende, som gjør at du holder lengre på kroppsvarmen om du skulle falle i vannet. Den har større flyteevne enn det som er kravet, faller man i vannet i høy fart vil dette være en fordel. Den har store stormklaffer strategisk plasser som gjør at du kan tette godt igjen for å hindre at vinden slipper gjennom.

Fladen Flytedress 848R

 • Overlegen flytekraft
 • Termisk isolerende
 • Doble stormklaffer