Skip to main content
Til toppen

Oljeskift motor

God vedlikehold og hyppig oljeskift forlenger levetiden til motoren på din båt. Sjekk hvordan du skifter olje her.

Kjør motoren god og varm før oljen tappes/suges ut av motoren, stopp motoren før oljen byttes.
Hvis ikke man kommer til bunnpannen under motoren kan man ta ut peilepinnen og suge oljen ut gjennom peilepinnerøret. På påhengsmotorer er det oljeavtappingsplugg gjerne på siden eller bak på stammen.

Man bruker da enten en manuell oljesugepumpe eller en vakuumsuger. Det er spesielt viktig at oljen har driftstemperatur for at man lettere skal få suget ut oljen.

PS: Bytt alltid oljefilter(e) samtidig ved skifte av motoroljen.

Når oljen er tappet/suget ut av motoren er det tid for å fylle på ny frisk olje. Dette gjøres via anvist sted på motoren for påfylling av olje. Er man usikker, finnes dette også i instruksjonsboken. Pass på å bytte oljefilter før ny olje fylles på. 

Sjekk i instruksjonsboken eller med en forhandler hva slags spesifikasjon oljen skal ha. Dette er viktig i forhold til om det er bensin- eller dieselmotor og hvilke temperaturer motoren jobber på samt hvilken tykkelse oljen skal ha for å få riktig oljetrykk etc.

Sjekk også hvor mange liter som det skal gå på motoren. Etter påfylling av ny olje sjekkes nivået ved hjelp av skalaen på peilepinnen. Er nivået på peilepinnen riktig, er motoren nå klar til bruk.


 

 

Lenker
Min side