Skip to main content
Til toppen

Verden er liten når vinden er god

  • Seiltur fra Sandefjord til Karibia
  • Underholdende lesing
1022
Lager nettbutikk:
Varenr.: 9414-41
inkl. mva.

Verden er liten når vinden er god!” er historien om den lille familien som seilte med egen båt fra Sandefjord til Karibia og tilbake.

Med så godt som ingen seilererfaring, med et lite barn på halvannet år og med et stort pågangsmot bar det av sted gjennom Europas vannveier, Middelhavet og over Atlanterhavet til Karibia.
”En hel familie til Karibien i en båt på under 10 meter?” Det kan aldri gå, sa folk, men det gikk da på et vis.

”Ingen reiser på langtur med en Comfortina.” sa min seilmaker første gang jeg besøkte ham.

”Det var heller miljøet, følelsen og samholdet jeg likte. Det var den udefinerbare stemningen jeg har kommet i når jeg mer eller mindre planlagt har blitt liggende en stund på enkelte steder. Det er steder som Port St. Louise, Almerimar, noen steder i Karibia og på Azorene. Det er følelsen man har av å ha kommet hjem. En seiler er jo aldri hjemme, eller det vil si han har jo hjemmet sitt med seg. Men det er menneskene, båtene og opplevelsene som gjør at man føler en form for tilhørighet og samhold med mennesker man aldri har sett før og antagelig ikke skal se igjen.”

Boka har også et utvalg kortere seilerhistorier fra hjemlige farvann. Teksten står i fokus, men boken inneholder også en rekke fargefoto.

Format: innbundet
Utgivelsesår: 2016
Forlag: Blinke forlag
Forfatter: Jarle Karlsrud

 

Lenker
Min side